Idioma:

Carrito

amicsdelmartinet.cat | Associació Amics d’El Martinet
3
archive,author,author-amicsdelmartinet,author-3,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mirant les estrelles des de sota l’aigua

jornades-documentacio11

 

El passat dissabte 4 de març van tenir lloc les primeres jornades de documentació Mirant les estrelles des de sota l’aigua.

La jornada va començar al matí al centre cultural amb diverses intervencions sobre el procès de documentació que s’ha dut a terme al llarg dels últims anys a la Comunitat dels Petits.

A la tarda va continuar a l’escola amb una visita pels espais de Petits per poder veure “in situ” aquestes documentacions.

 

 

Nova presentació de l’Associació d’Amics d’El Martinet

presentacio-de-lassociacio-damics-del-martinetEl passat 19 d’octubre, al Centre Cultural de Ripollet, de 18 a 20 h, es va dur a terme la presentació d’aquest segon cicle de l’Associació. A la reunió van intervenir en Carles Parellada, Meritxell Bonàs i Jordi Jorba (president, secretària i tresorer). L’auditori estava ple de persones interessades pel projecte, la majoria d’elles vinculades amb l’escola.

Després de recordar la trajectòria realitzada per l’Associació durant aquests 9 anys que existeix, es va fer referència als nous objectius relacionats amb la formació i la recerca. També es va explicar que aquesta etapa que estrenem es caracteritza per una nova estructura organitzativa, el desig d’obrir les portes a la participació i la creació d’aquesta web.

Les paraules d’en Carles Parellada ens va portar a pensar sobre els futurs possibles, con una invitació a l’acció i al compromís amb l’Associació.

En Jordi Jorba va detallar sobre el valor de l’Associació i la presència de l’escola al municipi.

L’ambient de l’acte va ser molt agradable i va finalitzar amb un brindis.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “T’ESTIMO PERÒ NO HO SÉ ESCRIURE”

portada-t'estimo

El dilluns 20 de juny es va presentar a l’escola El Martinet, per a totes les famílies i infants de la Comunitat dels Petits, el llibre T’estimo, però no ho sé escriure, editat per l’Associació Amics d’El Martinet. Un llibre que parla de la vida a la Comunitat dels Petits, de totes aquelles coses que ocupen els infants de 3, 4 i 5 anys, del que els interessa, el que fan, el que imaginen, el que diuen i de com des de l’escola s’acompanya.

 

A l’acte van participar el Pau Riba i el David Sarsanedes que va ser una sorpresa per tothom. El Pau Riba va recitar el poema Nina de miraguano, escrit per David Sarsanedes. D’aquest poema s’ha extret el títol del llibre T’estimo però no ho sé escriure.

 

Va ser una tarda molt emocionant amb un ambient molt festiu. La presentació del llibre va anar acompanyada d’una proposta artística que transformava l’espai del jardí de l’escola i d’un berenar. Cada infant va marxar a casa amb un exemplar del llibre.

CONSONÀNCIES

consonancies

En motiu del 10è. aniversari de l’Escola El Martinet el març de 2014 l’Associació d’Amics d’El Martinet conjuntament amb l’escola vam organitzar Consonàncies, unes jornades que van acollir diferents comferències, tertúlies i tallers de la mà de persones significatives en el món de l’educació i també vinculades d’una manera o altre a El Martinet.

 

A Consonàncies hi van assistir 350 persones i van fer possible que moltes persones juntes poguessim emocionar-nos i aprofundir en aspectes de la pedagogia contemporània.

 

Conferències a plenari de les jornades:

Meritxell Bonàs: Qui passarà la pàgina del calendari?

Carles Parellada: Complicitats, consonàncies i estima.

Vicenç Arnaiz: Temps i sentit a l'educació.

Eulalia Bosch: El present és un regal: a l'entorn del llenguatge metafòric de les arts.

VERD, DOLÇ, JAZZ. Tres mirades vers El Martinet

docu

Al juny de 2014 es va presentar amb molta emoció el documental Verd, dolç, jazz. Tres mirades vers El Martinet, un projecte conjunt que de nou va implicar a l’Associació d’Amics d’El Martinet i a l’escola.

 

El documental narra des de diferents veus l’experiència d’El Martinet, els records dels inicis, les il.lusions i projectes actuals i somnis futurs. També mostra el dia a dia de les tres comunitats que formen l’escola: la Comunitat dels Petits que s’explica des de la mirada d’una mestra que durant dies va seguir a una nena de 5 anys en tot allò que feia a l’escola, la Comunitat de Mitjans que s’explica des d’un pare que va passar dies gravant allò que veia a la Comunitat i la Comunitat de Grans explicada per una nena de 10 anys que va gravar la seva particular manera de mirar i veure què passa a la Comunitat en la que ella mateixa n’és part.

 

Direcció : Alfredo Hoyuelos i Marc Bonàs

Guió: Alfredo Hoyuelos, Marc Bonàs i Meritxell Bonàs

Comissió coordinadora: Mariau Bruguera, Meritxell Bonàs, Aurora Roca, Hilari Pujol, Isabel Trias, Noemí Trullols, Laia Manresa, Quique López.

 

El documental ha estat presentat a Donosti, Madrid, València, Mallorca, Eivissa, Màlaga, Pamplona, Alacant i Barcelona.