Idioma:

Carrito

amicsdelmartinet.cat | Associació Amics d’El Martinet
3
archive,author,author-amicsdelmartinet,author-3,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mirar les estrelles des de sota l’aigua

jornades-documentacio11

El passat dissabte 4 de març van tenir lloc les primeres jornades de documentació Mirant les estrelles des de sota l’aigua.

La jornada va començar al matí al centre cultural amb diverses intervencions sobre el procès de documentació que s’ha dut a terme al llarg dels últims anys a la Comunitat dels Petits.

A la tarda va continuar a l’escola amb una visita pels espais de Petits per poder veure «in situ» aquestes documentacions.

Nueva presentación de la Associació d’Amics d’El Martinet

presentacio-de-lassociacio-damics-del-martinet

El passat 19 d’octubre, al Centre Cultural de Ripollet, de 18 a 20 h, es va dur a terme la presentació d’aquest segon cicle de l’Associació. A la reunió van intervenir en Carles Parellada, Meritxell Bonàs i Jordi Jorba (president, secretària i tresorer). L’auditori estava ple de persones interessades pel projecte, la majoria d’elles vinculades amb l’escola.

Després de recordar la trajectòria realitzada per l’Associació durant aquests 9 anys que existeix, es va fer referència als nous objectius relacionats amb la formació i la recerca. També es va explicar que aquesta etapa que estrenem es caracteritza per una nova estructura organitzativa, el desig d’obrir les portes a la participació i la creació d’aquesta web.

Les paraules d’en Carles Parellada ens va portar a pensar sobre els futurs possibles, con una invitació a l’acció i al compromís amb l’Associació.

En Jordi Jorba va detallar sobre el valor de l’Associació i la presència de l’escola al municipi.

L’ambient de l’acte va ser molt agradable i va finalitzar amb un brindis.

 

PRESENTACIÓN DEL LIBRO «T’ESTIMO PERÒ NO HO SÉ ESCRIURE»

portada-t'estimo

El lunes 20 de junio se presentó en la escuela El Martinet, para todas las familias y niños de la Comunidad dels Petits, el libro T’estimo però no ho sé escriure, editado por la Asociación d’Amics d’El Martinet. Un libro que habla de la vida en la Comunidad dels Petits, de todas aquellas cosas que ocupan a los niños de 3, 4 y 5 años, de lo que les interesa, lo que hacen, lo que imaginan, lo que dicen y de cómo des de la escuela se acompaña.

 

En el acto participaron Pau Riba y David Sarsanedes que fue una sorpresa para todos. Pau Riba recitó el poema Nina de Miraguano, escrito por David Sarsanedes. De este poema se ha extraído el título del libro T’estimo però no ho sé escriure.

 

Fue una tarde muy emocionante con un ambiente muy festivo. La presentación del libro fue acompañada de una propuesta artística que transformava el espacio del jardín de la escuela y de una merienda. Cada niño volvió a casa con un ejemplar del libro.

CONSONANCIAS

consonancies

En motivo del 10º aniversario de la Escuela El Martinet, en marzo de 2014 la Asociación d’Amics d’El Martinet conjuntamente con la Escuela organizamos Consonàncies, unas jornadas que acogieron diferentes conferencias, tertulias y talleres de la mano de personas significativas en el mundo de la educación y también vinculadas de una manera u otra a El Martinet.

 

A Consonàncies asistieron 350 personas e hicieron posible que muchas personas juntas pudiéramos emocionarnos y profundizar en aspectos de la pedagogía contemporánea.

 

Conferencias a plenario de las jornadas:

enlaces

Meritxell Bonàs. Quién pasará la página del calendario?

Carles Parellada: Complicidades, consonancias y estima.

Vicenç Arnaiz: Tiempo y sentido en educación.

Eulalia Bosch: El presente es un regalo: entorno al lenguaje metafórico de las artes.

VERD, DOLÇ, JAZZ. Tres mirades vers El Martinet

docu

En junio de 2014 se presentó con mucha emoción el documental Verd, dolç, jazz. Tres mirades vers El Martinet, un proyecto conjunto que de nuevo implicó a la Asociación d’Amics d’El Martinet y a la escuela.

 

El documental narra desde diferentes voces la experiencia de El Martinet, los recuerdos de los inicios, las ilusiones y proyectos actuales y sueños futuros. También muestra el día a día de las tres comunidades que forman la escuela: la Comunidad dels Petits que se explica des de la mirada de una maestra que durante días va siguiendo a una niña de 5 años en todo aquello que hacía en la escuela, la Comunidad de Mitjans que se explica des de un padre que pasó días grabando aquello que veía en la Comunidad y la Comunidad de Grans explicada por una niña de 10 años que grabó su particular manera de mirar y ver qué pasa en la Comunidad de la que ella misma es parte.

 

Dirección: Alfredo Hoyuelos i Marc Bonàs

Guión: Alfredo Hoyuelos, Marc Bonàs i Meritxell Bonàs

Comisión coordinadora: Mariau Bruguera, Meritxell Bonàs, Aurora Roca, Hilari Pujol, Isabel Trias, Noemí Trullols, Laia Manresa, Quique López.

 

El documentar ha sido presentado en Donosti, Madrid, Valencia, Mallorca, Ibiza, Málaga, Pamplona, Alicante y Barcelona.